Sveta Barbara 2022

Danas 4.12. je po katoličkom kalendaru sv. Barbara, djevica i mučenica, no, kako nedjelje Došašća imaju prednost, našu župnu svetkovinu proslavit ćemo svečanim euharistijskim slavljem, koje predslavi vlč. Tomislav Šagud, župnik u Prečkom, sutra 5.12. u 18,30 sati. Zornica je u jutro u 6,00 sati, ali dođimo svi i na večernje misno slavlje kako bi u zajedništvu proslavili župnu svetkovinu!

Svim Barbarama, od Boga i srca moga, neka je blagoslovljen i radostan imendan, a našim župljanima župe svete Barbare u Vrapču blagoslovljena župna svetkovina❣

Pomolimo se zajedno našoj moćnoj zagovornici i zaštitnici naše župe:

Sveta djevice Barbaro! Kad si svjedočila za svetu vjeru Isusovu svojom krvlju, onda ti je premilostivi Isus obećao da će oni koji te zazivaju u pomoć biti oslobođeni od nagle i nepripravne smrti. Učini, dakle, pomoćnice moja, da se Isus spomene prolivene djevičanske krvi i žarke ljubavi tvoje te po dobrostivom obećanju svojem ne dopusti da duša moja izađe iz tijela prije nego se očisti pravom ispovijeđu i Presvetim se Oltarskim sakramentom okrijepi za put u vječnost! Amen!

Oče naš…, Zdravo Marijo… Slava Ocu…

Na kraju molimo:
“Sveta Barbaro, djevice i mučenice, Ljepotom svoga Duha uljepšaj naše duše,
Svojim mladenaštvom oduševi nas za Krista,
Darovanim djevičanstvom čuvaj u čistoći naša srca,
Prihvaćenim mučeništvom hrabri nas u nošenju križa,
Podari slogu i mir našim obiteljima! Amen”

Leave a Reply